Novi Sad: Dečija prestonica kulture

Novi projekat za novosadske osnovce od oktobra u DKCNS!

Radionica animiranog filma u organizaciju Dečijeg kulturnog centra pod pokroviteljstvom Uprave za kulturu grada Novog Sada počinje sa radom u subotu 14. oktobra 2017. i održavaće se svake subote od 11 do 13 časova do kraja prvog polugodišta u prostorijama DKCNS (Ive Lole Ribara 6).


Scenario za film, a potom i film Novi Sad - dečija prestonica kulture će nastati upoznavanjem i promišljanjem dece o institucijama kulture i njihovim viđenjem grada iz ugla turističkog vodiča za decu.


Novi Sad svojom bogatom istorijom i kulturom treba da podstakne male kreativce da istraže teme i motive koje bi bilo interesantno predstaviti nekom detetu, gostu našeg grada. U tome će pomoći poslenici u kulturi iz Galerije Matice srpske, Muzeja Grada, Muzeja Vojvodine, Spomen zbirke Pavla Beljanskog, Gradske biblioteke, Pozorišta mladih i drugi.


Film će biti snimljen u tehnici stop-moušn animacije, odnosno biće primenjena piksilacija, animacija plastelinom i kolaž.


Stvaranje animiranog filma je veoma složen proces. Deca će dobiti priliku da učestvuju u pravljenju scenarija, iznalaženju režiserskih rešenja, izradi likova i pozadina, snimanju zvukova, dijaloga, odabiru muzike, montaži.


Radionice će voditi Zlata i Serjoža Popov iz studija DOM


RADIONICE SU BESPLATNE !


Zainteresovani osnovci se mogu prijaviti na mejl deci.na.dar.ns@gmail.com ili poslati SMS na telefon 063/52 11 23.