Novi Sad: Poželite dobrodošlicu Elementalu!
OPENS 2019

Jedan od poslednjih uzbudljivih koraka ka godini Omladinske prestonice Evrope je veliki i besplatan koncert za sve Novosađane. Na samom početku dočekuje nas „DJ Tomash”, nakon njega nas greje izuzetno drag i perspektivan novosadski bend „UV”, a za kraj želimo dobrodošlicu velikom koncertu „Elementala”. Događaj će se održati u Auli Master centra večeras sa početkom u 20.00 časova.


„OPENS dani” ove godine se organizuju u decembru (9. i 10. decembra), i to baš na Međunarodni dan ljudskih prava, a veliki koncert Elementala, zapravo je samo uvod u magiju koja sledi.

„Osnovna ideja 'OPENS free day-a' je da nam je jedno od garantovnih ljudskih prava i ono koje kaže da imamo pravo da kvalitetno provodimo svoje slobodno vreme. Ipak, mnogi, kvalitetni programi, mladima često nisu dostupni, uglavnom zbog materijalnih razloga”, kažu organizatori.

„OPENS” je, stoga, već sada kreirao onlajn platformu u kojoj se nalazi pregled kompanija i institucija koje su nam partneri na ovom događaju, kao i spisak aktivnosti i programa koje ti partneri nude.


Svaka mlada osoba u Novom Sadu ima samo jednom pravo na besplatnu aktivnost, odnosno jedan vaučer koji bi važio za dve osobe. Vaučeri se, uz uvid u ličnu kartu, podižu u prostorijama „OPENS”-a (Laze Telečkog 2). 

OPENS 2019
OPENS 2019

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se 10. decembra svake godine. Ovaj datum je izabran, jer je tada usvojena i potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima.

Sama ideja ovakvog obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava potekla je od prava na slobodno vreme - pravo na vreme za lični rast, pravo na stvaranje, rekreaciju i pravo na zabavu.

Ideja „OPENS dana” je da se što većem broju mladih ljudi približe sve mogućnosti koje se nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.


Izvor: OPENS 2019