Novi Sad: Posetite 7. Mamin bazar!
Udruženje Mame Novosađanke - Ana Bogdanović

„Mamin bazar” predstavlja jedinstveni događaj u Srbiji i regionu koji omogućava mamama izlagačima da prodaju, poklone i zamene svoju i dečiju polovnu odeću , igračke, bebi opremu, knjige i udžbenike a posetiocima da tu istu robu kupe po veoma povoljnim cenama. Prodavci polovnih, ali očuvanih stvari biće majke iz naše fejsbuk grupe, koje su unapred prijavile učešće, a kao kupci su dobrodošli svi koji žele da za malo novca kompletno opreme porodicu odećom i obućom.


Događaj se organizuje kako bi se roditeljima finansijski olakšali predstojeći početak školske i vrtićke godine, s obzirom na to  koliko troškova iziskuje opremanje dece za školu i vrtić.


Do sada je organizovano šest Maminih bazara, prvi (u maju 2015. godine), imao je 30 izlagača, a poslednji, u decembru 2016., oko 150 izlagača. Okviran broj posetilaca, na poslednjem Bazaru na SPENS-u bio je preko 2500 građana.Predstojeći Bazar obogatili smo dodatnom ponudom sa kojom će se predstaviti škole engleskog jezika, školice sporta i čuvaonice. Posetioci će moći da uživaju i u raznovrsnom zabavnom programu koji smo za njih pripremili. Biće tu animatori koji će se potruditi da naprave pravu žurku za naše mališane, nastupi plesnih klubova, radionice za decu, a roditelji će moći da se informišu koji je jedini pravilan i bezbedan način za postavljanje dečijih auto sedišta.

Na štandu udruženja, posetioci će moći da dobiju sve informacije o sadašnjim i budućim projektima udruženja, dobiju brošure i što je najaktuelnije, da se informišu o MAMA BONUS karticama sa popustima za mame, za raznorazne proizvode i usluge koje su nedavno puštene u opticaj. 


Mamini bazari poznati su i po svom humanitarnom karakteru, a ta se  tradicija nastavlja i ovog puta. Nađa ima tri i po godine, a protiv teške bolesti, leukemije, koja joj je otkrivena pre mesec dana bori se poput pravog heroja! VAŽNO JE I HITNO da joj pomognemo da za desetak dana ode na lečenje u Nemačku, jer ako to sada ne uradimo - ona će svoju sledeću šansu čekati još mesec dana. Pre svega, potrebno je skupiti određenu sumu novca u svega par dana kako bi Nađa uopšte otišla na kliniku.


Zatim, potrebno je platiti troškove boravka, osiguranje i avio karte koji mesečno zahtevaju veću sumu novca, dok će troškove lečenja na klinici pokriti osiguranje. Za Nađinu porodicu je to veliki novac i zato smo joj od ovog trenutka i svi mi porodica koja će omogućiti njenom čuperku da ponovo poraste! Na Bazaru će stajati kutija u koju će moći da se donira novac za ovu hrabru devojčicu, pa pozivamo sve građane da učestvuju u ovoj akciji i pomognu Nađi da ipak ima srećno detinjstvo.

Udruženje Mame Novosađanke
Udruženje Mame Novosađanke

Udruženje „Mame Novosađanke” registrovano je u oktobru 2015. godine, a poteklo je od Fejsbuk grupe „Mame Novosađanke”, koja sada broji 14 000 članica, dok njena podgrupa „Mame Novosađanke kupujem-prodajem-menjam-poklanjam” ima preko 15 500 članica. S početka je zamišljena kao grupa za razmenu informacija značajnim za mame i decu, ali je njena svrha, spontano, prevazišla te okvire.

Udruženje organizuje brojne projekte koji za cilj imaju poboljšanje života majki i dece u Novom Sadu i okolini, sa akcentom na edukaciju majki i dece na različite, aktuelne teme, pa su tako učestvovali i u projektu Fondacije 021 „Creating a new public view on women” u okviru kojeg su održali tribinu na temu rodne ravnopravnosti.

Udruženje Mame Novosađanke
Udruženje Mame Novosađanke