Novi Sad: Uhvati film!

Foto: Dijalog.net

Prvi dani festivala, 19. i 20. septembar, rezervisani su za radionice Ni superheroji ni jadni invalidi: pravilno izveštavanje o osobama s invaliditetom, s početkom u 11.00, u okviru kojih će polaznici dobiti teorijsku i praktičnu obuku u vezi sa prikazivanjem osoba sa invaliditetom u medijima, filmovima i knjigama. Prijave za radionicu poslati na mejl uhvatifilm@gmail.com.

Svečano otvaranje Festivala očekuje se u sredu, 21. septembra, od 17 h, kada će se prikazati najbolji filmovi sa prošlogodišnjeg 13. Festivala. Otvaranje će upotpuniti izložba šešira Sonje Simeunović i predstava Lepota različitosti u izvođenju Dramske radionice Cvrčak iz Temerina.

support_sr_Puzzle_750x500.png
Foto: Uhvati film

Filmski takmičarski program trajaće od četvrtka 22. septembra do nedelje, 25. septembra. Projekcije počinju od 17 časova, nakon kojih slede razgovori sa autorima filmova i publikom. Za četiri takmičarska dana biće prikazano ukupno 35 filmova iz preko 21 zemlje sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

U okviru Festivala, u prepodnevnom programu, realizovaće se i dve tribine. Tribina Druga perspektiva: osobe sa invaliditetom u filmu održaće se u četvrtak 22. septembra sa početkom od 11.00. U petak, 23. septembra, zakazana je tribina Druga perspektiva: seksualnost osoba s invaliditetom, takođe sa početkom od 11.00.

Onlajn_kurs_ATP_manji.gif

Svi koji bi da nauče nešto o filmskom jeziku i kreiranju filmova mogu da se prijave na filmske radionice na mejl uhvatifilm@gmail.com. One će se održati za vikend, 24. i 25. septembra, sa početkom od 11 časova. Voditelj radionica je Zoran Cvetković, režiser.

Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti


Pročitajte i:

IT Girls Hackathon: Pobednice smislile rešenje!
iSerbia: Besplatne obuke u septembru!
Manasija: Višeboj pod Donžonom!