Obrenovac: Dani francuskog i iranskog filma!
TV5 Monde

U utorak, 11. aprila na repertoaru je bio iranski film „Ljubeći mesecoliko lice“, dok su u sredu, gledaoci mogli da sa strepnjom i neizvesnošću prate francuski film „Centar ciklona“. Radnja se odvija za vreme gradjanskog rata koji razara jednu afričku zemlju. U glavnim ulogama igraju Majmuna Ndiaj, Fragas Asonde i Abidin Dioar. Mlada advokatica dobila je zadatak da odbrani jednog od najvećih zločinaca tog rata i uspeva u tome, a na samom kraju neočekivani zaokret, gde ona posle suđenja u zatvorskoj sobi pokušava da ga nauči da igra tango i sve na prvi pogled izgleda kao da je priča završena na najbolji mogući način, ali u jednom trenutku on je davi. Sasvim neočekivani kraj za publiku.

Milicafrancuskifilm.png

FOTO: Dom kulture Čačak

I ove nedelje u Obrenovačkoj biskopskoj sali možete pogledati u četvrtak, 20. aprila francuski film „Beli vitezovi“ sa kojim se projekcija francuskog filma u našem gradu i završava. Glavne uloge su Vensan Lendon, Luiz Buroen i Valeri Donzeni.

Žak Arno, predsednik jedne NVO ubeđuje francuske porodice koje imaju problema sa usvajanjem da finansiraju njegovu misiju spasavanja siročadi, žrtve rata u Africi. Njegov zadatak je da ih ubedi da je njegov cilj isključivo osnivanje sirotišta koje će obezbediti sigurnu budućnost deci u zemlji u kojoj su rođena, prikrivajući nameru da ih odvede u Francusku.