Otvorena izložba savremene umetnosti „Mladost umetnost“
Facebook

Dvadeset neafirmisanih studenata Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu imaju priliku da svoje radove predstave građanima izložbom savremene umetnosti. Predstaviće radove nastale pre svega korišćenjem tehnike ulje na platnu, kombinovanom tehnikom i tehnikama kao što su akvarel na papiru, bojeni lesonit i ugljen na papiru. 


Facebook
Facebook

Među izloženim radovima ističe se zidna skulptura „Balans“ autorke Ane Vodopije koju čine različiti materijali koji zahtevaju drugačiji pristup radu.


„Interesujem se za keramiku i skulpuru, tako je i rad koji sam izlagala zidna skulptura inspirisana prethodnom serijom slika koje sam radila. Zadovoljstvo mi je što sam deo ove izložbe koja je humanitarnog karaktera, za decu obolelu od malignih oboljenja i decu sa posebnim potrebama, a takođe i podrška mladim umetnicima“, izjavila je Ana Vodopija za iSerbia portal.


Zatim posetioci mogu videti i novu seriju radova autora Andreje Krstića Čenipea zasnovane na igri geometrijskih oblika, pune i šuplje površine i dinamike elemenata unutar kruga.


Priliku da svoje radove izlože imaju i deca sa posebnim potrebama, štićenici organizacija „Dečje srce“ i „Plava školjka“, odnosno deca obolela od različitih oblika maligniteta, koje okuplja organnizacija „Čika Boca“, a tim organizacijama pripašće 10 odsto prihoda od prodaje radova.

Narednih šest meseci zainteresovani će svakoga petka od 15 do 17 časova, u prostorijama agencije Executive Group imati priliku da uživaju u izložbi.