Otvoreno (je) pozorište: Dokle smo stigli?

Foto: Članovi za vreme prve aktivnosti

Projekat „Otvoreno (je) pozorište" postoji sa namerom da bina koristi deci i kulturno-umetničkom društvu, ali i čitavoj zajednici opštine Irig. Bina će moći da se koristi na svim pogodnim lokacijama u Vrdniku, gde će svaka ustanova, pojedinac i organizacija moći besplatno da je koriste za organizovanje događanja u tom mestu, dok će se za ostala mesta u opštini plaćati donacija za korišćenje.

Namera je da se donacije od bine koriste za pružanje dodatne obrazovne podrške deci iz osetljivih grupa, za obrazovne i zdravstvene institucije, kao i za Interresornu komisiju, a sve kroz usluge logopeda i defektologa.

Onlajn_kurs_ATP_manji.gif

Isto tako, bitno je naglasiti da je Vrdnik turističko mesto sa izuzetnim potencijalom, ali i manjkom kulturnih dešavanja. Tako bi bina, koja bi se koristila na gore pomenuti način, uspostavila sklad između potražnje za kulturnim dešavanjima i pojačanim turističkim identitetom, i ponude. Ovako je stvar jasna: ideja je bitna za pojedinca, grupe, držaoce privatnih smeštaja, roditelje...

Prva aktivnost bila je prodaja šolja i propratnog materijala za vreme Vidovdanskog sabora. Nakon toga je održano više većih žurki, održano je nekoliko bitnih sastanaka, aktivirali su se držaoci privatnog smeštaja, a otvoren je i profil na platformi Uspešni fandrejzing.

13509729_10207017435863243_1598203016_o.jpg
Foto: Prodajne šolje

Nedavno je u Irigu, za vreme Pudarskih dana, zajedničkim snagama sa Udruženjem roditelja dece sa smetnjama u razvoju „Naša deca" prikupljena određena suma za binu, a najavljujemo već dva bitna dešavanja u narednih nedelju dana: u četvrtak, 06. oktobara 2016. godine, organizujemo dečiju pijacu, na kojoj će se prodavati kolači, a već 09. oktobra 2016. biće održan koncert KUD-a „Stevan Šalajić". Više informacija o dečijoj pijaci možete pronaći ovde , a o koncertu uskoro više informacija.

14317518_1103946563019172_6667548066996474068_n.jpg
Foto: Zajednički štand: „Vrdničak" i „Naša deca"

Na kraju, podsećamo i da je Opština Irig prvi put izabrana za ovakvu vrstu sakupljanja sredstava, gde je u okviru projekta prepoznato jedno od konkretnih rešenja za podizanje i realizaciju već postojaćeg kulturnog potencijala, stvaranje kulturnog sadržaja i privlačenja mladih.

Sredstva u lokalnoj zajednici se skupljaju od maja 2016. godine.