Počeo 23. festival ekološkog pozorišta
FEP

Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda pet predstava iz takmičarskog programa po izboru selektorke Vladislave Vojnović - „Da i re” (Otvoreni krug, Novi Sad), „Vilinska zavrzlama” (Hepi teatar, Beograd), „Mašta i Mim” (Pozorišni studio Nada, Ruma), „Bo-bo i Zu, prvi dan u vrtiću” (Aparat teatar, Sarajevo, Bosna i Hercegovina) i „Lara u svijetu životinja” (Kazalište Smješko, Zagreb, Hrvatska), kao i dve predstave za odrasle - „Ručni rad” (Pozorište Promena, Novi Sad) i „Naš grad” (Kulturni Centar Novi Sad). Celokupni takmičarski program će i ove godine biti upotpunjen kreativnim radionicama za decu i mlade, kao i večernjim muzičkim programom.


Usled smanjenog budžet, FEP je bio prinuđen da ove godine izmeni dosadašnju dužinu trajanja Festivala i da program održi u dva, umesto u četiri festivalska dana,  ali koncept je ostao isti - kultura u prirodi za celu porodicu! 


Ulaz na festival iznosi pet čepova i dobrovoljni novčani prilog kojim omogućavate realizaciju Festivala.


Program je koncipiran tako da cela porodica boravi u šumi/prirodi ceo dan i posećuje ili učestvuje u festivalskom sadržaju zajedno. Prostor na bačkopalanačkoj obali Dunava u toku Festivala bezbedno je, zdravo, edukativno, kreativno i zabavno mesto za celu porodicu.