Početak Hypercube sezone u Kolarcu!
Muzikon

Ovaj koncert, koji donosi dela kompozitora nacionalne škole Norveške i Češke, zamišljen je kao osećajno iskustvo muzičkih karaktera i izrazitosti muzičkog jezika kompozitora, kao i elemenata koje definišu karakterističnost podneblja iz kojih su kompozitori potekli. 


Prvi deo koncerta je rezervisan za stvaralaštvo Edvarda Griga, gde će posetioci imati prilike da čuju Gudački kvartet ge-mol u izvedbi gudačkog orkestra, dok je drugi deo koncerta posvećen stvaralaštvu Anotonina Dvoržaka, i jednom od najistaknutijih dela za gudački orkestar, Serenadi za gudače.


Kamerni orkestar Muzikon je novi umetnički multimedijalni sastav koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva. Fleksibilnost orkestra i kvalitet u više žanrova definiše ga kao umetnički ansmabl 21. veka sposobnog za sve zahteve muzičke produkcije.

Naredni, Novogodišnji koncert, zakazan je za 24. decembar, gde će sa Muzikonom nastupiti i istaknuti violinista Miloš Petrović, koji je ujedno i stalni koncertmajstor orkestra.


Informacije o orkestru, sezoni i pojedinačnim koncertima mogu se naći na  sajtu, a sve novine i buduće aktivnosti Muzikona pratite na njihovoj Facebook stranici.