Počinje ciklus „Putujem i pričam” u SKC-u!
MaestroBg

Volonterski servis MIS-a postoji 28 godina tokom kojih su volonteri i volonterke učestvovali na programima u preko 80 zemalja sveta. To je jedinstvena mogućnost za putovanje koju godišnje u našoj zemlji iskoristi oko 1000 mladih.


Organizatori kampova u Srbiji, kamp lideri, po jedan učesnik/učesnica sa svakog od programa: Međunarodni kampovi u svetu i u Srbiji, Erasmus + Trening, Erasmus + Omladinska razmena i Evropski volonterski servis, predstaviće 21. septembra u 19 časova u Bašti SKC-a program na kom je učestvovao kroz kratke video i foto prezentacije.


Na različitim tematskim stolovima imaćete priliku da se raspitate, diskutujete, ogovarate i razgovarate o: međunarodnim volonterskim kampovima u Srbiji i u inostranstvu, međunarodnim omladinskim razmenama i EVS programu dugoročnog volontiranja, kako jeftino putovati u inostranstvo, kako organizovati međunarodni volonterski kamp i kako postati lider grupe. Ili predložite vi temu!

SKC
SKC

U ponedeljak, 25. septembra odvijaće se radionica koja nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi „Zlatna jabuka i devet paunica”, ali ne i formalnu književnu analizu, već rad sa onim što knjiga u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi.


Ona podstiče neko novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija). 


Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovajem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje Vam može postati važno.


Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com

Ako ste čitali i dopalo vam se, ako vas je iznerviralo, ako niste ni pročitali ali ste radoznali, ako ste u svakoj od ovih grupa, ili niste ni u jednoj, dobrodošli ste!

SKC
SKC