Pogledajte film „This Changes Everything“

Foto: The film This changes everything

Šta ako su klimatske promene poslednja prilika za izgradnju pravednijeg sveta? Mogućnost za odbacivanje propalih ekonomskih sistema, preuređenje naših političkih sistema? Da li smo sposobni sve to da uradimo dok ne bude kasno? Ništa nije sigurno. Ništa osim činjenice da klimatske promene menjaju sve. A upravo je to tema filma „This changes everything“.

13310417_705053856263785_159648000181411966_n.jpg

Sniman u devet zemalja i na pet kontinenata tokom četiri godine, dokumentarni film „This changes everything“ epski je pokušaj da se redefinišu izazovi klimatskih promena. Inspirisan međunarodnim bestselerom „This changes everything“ autorke Naomi Klein, film predstavlja sedam portreta zajednica koje trpe posledice korišćenja prljave energije i klimatskih promena - od najvećeg američkog ugljenokopa u Montani do kanadske katranske nafte, od obale južne Indije do Pekinga i dalje.

Isprepleten pričama i naracijom Naomi Klein, film povezuje ugljen dioksid u vazduhu sa ekonomskim sistemom koji ga je proizveo. Tokom filma, Klein predstavlja svoju najkontroverzniju i najuzbudljiviju ideju: da možemo iskoristiti egzistencijalnu krizu klimatskih promena i transformisati naš propali ekonomski sistem u nešto radikalno bolje.

_event_management.gif

Nakon projekcije, sledi diskusija sa publikom u kojoj će učestvovati Dr Vladimir Đurđević sa Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Mirko Popović i Maja Turković iz Asocijacije za održivi razvoj. Prijave mozete izvrsiti putem mejla office@asor.rs.


Pročitajte i:

Uskoro: Drugi Karlovački dani slobodne misli
Posetite predavanja o preduzetništvu mladih!
TEDx: Vidimo se 5. juna u Vršcu!