Pogledajte! Karikaturisti: Borci za demokratiju

Snaga oštre olovke i šaljivo-ozbiljnih ilustracija nasuprot pisane i izgovorene reči je u praksi ozbiljno izražena sa pitanjem da li su vladajuće političke strukture koje nemaju smisla za humor, zaista demokratične vlade. O tome: jedan od naših najpoznatijih karikaturista - Predrag Koraksić Koraks, koji važi za jednog od najprovakativnijeg kritičara srpske i svetske političke javnosti, a nosilac je brojnih priznanja i ordena francuske Legije časti.

_event_management.gif

O filmu

Nekoliko veštih poteza olovkom istovremeno može da zabavi, isprovocira i razljuti. Moćna i efektna politička karikatura je - kako se svet uverio nakon terorističkog napada na Charlie Hebdo - to svakako u stanju. Kroz razgovor sa 12 umetnika sa pet različitih kontinenata, Karikaturisti: Borci za demokratiju, predstavlja njihov rad, svakodnevne pritiske i rizike sa kojima se suočavaju, zajedno sa povremenim i opasnim negativnim reakcijama prouzrokvanih satiričnim crtežima. Baš kao i političke ilustracije, Karikaturisti duhovitim prikazima daje suptilan uvid u problematično stanje slobode govora i savremene demokratije na globalnom nivou.

Moderator razgovora biće Ivan Milenković, urednik Noćnih razgovora Slobodne zone.

Cena ulaznice je 200 dinara. Prodaja karata u Rexu od srede 17. februara, radnim danom od 11.00 do 16.00, a na dan projekcije od 11.00 do 20.00. Informacije na mejl
promo@freezonebelgrade.org ili ovde


CARTOONISTS- FOOT SOLDIERS OF DEMOCRACY from Cinextra Productions on Vimeo.

Pročitajte i:

Svi ste pozvani na koncert grupe Jarboli!
Valjevci podržali mališane obolele od raka!
PR Geštalt rešava vaše probleme! Pitate kako?