Ponovo radi pozorište: „Muškarčine“ u Dorćol Platz-u
Promo

I dok ovih dana odjekuje poznata krilatica: „Ponovo radi bioskop, ponovo radi bioskop“, uzbuđeni su i srećni, kako publika, tako i sami umetnici - jer, ponovo radi i pozorište!


Rastko Vujisić, jedan od glumaca ove predstave, kaže na naš portal da veruje da se svi veoma raduju povratku na scenu i da su svi presrećni.


„Uvek se to dešava kada neko vreme ne možeš da radiš posao koji voliš i kada ti je 'zabranjeno'. Bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo i bez obzira što je ta zabrana razumljiva, zarad očuvanja opšteg zdravlja, nismo imali pristup sceni i siguran sam da smo se svi uželeli toga i jedva čekamo da ponovo, posle nekog vremena, izađemo sa 'Muškarčinama'“ - dodaje Rastko.

Promo
Promo

Predstava ,,Muškarčine” je pozorišni dokumentarac o muškosti ovde i danas, i prošle jeseni je proslavila sedam godina igranja na sceni.


Tekst je nastao preplitanjem ličnih priča, iskustava i stavova ko-autorskog i izvođačkog tima, kao i dramatizacijom teza iz knjige „Biti muško“ Stiva Bidalfa. U predstavi su korišćeni još i fragmenti iz štampe, sa interneta i televizije, kao i statistički podaci dobijeni u istraživanju „Mladići i maskulinitet“ sprovedenom u okviru projekta „Budi muško“.


Koncept, režiju i dramaturgiju potpisuju Milena Bogavac i Vojkan Arsić.


U predstavi igraju: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko  Panajotović, Nikola Pavlović, Uroš Novović i Rastko Vujisić


Ulaznice se mogu rezervisati putem društvenih mreža Reflektor teatra ili putem telefona: 060 / 300 88 86, kao i kupiti u Dorćol Platz-u, na prodajnim mestima Tickets-a ili onlajn.

Ukoliko imate kupljene ulaznice za neku od prethodno otkazanih predstava, možete ih zameniti ulaznicama za ovo izvođenje pozivom na telefon za rezervacije.

Reflektor teatar nastavlja sezonu pozorišnih predstava „Post istina je laž“, koja je već nekoliko puta prekinuta zbog vandrednih mera koje je država preuzela, kako bi sprečila širenje epidemije korona virusa. Predstave će se održavati na otvorenoj sceni Dorćol Platz-a, uz ograničen broj posetilaca i poštovanja mera zaštite.


Osim predstave „Muškarčine“, u produkciji Reflektor teatra će se već 3, 4. i 5. septembra igrati predstava „Urednik“.


Vidimo se u pozorištu!