Posetite festival ČitamЧиташ!

Festival će otvoriti pisac Dejan Tiago Stanković u 14.00, a neposredno nakon toga nastupiće samoorganizovani hor i orkestar Horkestar sa svojim izvođenjem poezije Duška Radovića, Vaska Pope, Ivana Glišića.

Posetioce takođe očekuje muzički program, radionice, paneli i aktivnosti koje u fokusu imaju knjigu, a koji će trajati do devet uveče. Za najmlađe je organizovana dečja radionica Osmatračnice ,,Junaci i zlikovci”, u kojoj će se kroz igru i crtanje upoznavati sa likovima u stripovima, pričama i bajkama.

decja_radionica.jpg

U okviru radionice „Čitaš mi, čitam ti“, koja poćinje u 18.30 javne ličnosti iz oblasti kulture i medija posetiocima će čitati odlomke svojih omiljenih knjiga i diskutovati o njima. Neki od njih su Jelena Gavrilovic, Danilo Dabić (Zvoganj), Draža Petrović, Luna Lu.

Mesto stare Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu ove subote biće ponovo pretvoreno u mesto na kome se slavi čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i pročitana dela. Cilj festivala je širenje kulture čitanja među svim generacijama i revitalizacija prostora nekadašnje Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu kroz popularizaciju knjige kao medija.

output_6cz6ud.gif

Festival se realizuje u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija uz podršku Narodne biblioteke Srbije, a program možete pogledati ovde .


Pročitajte i:

SJPD: Proslava 140 godina postojanja!
Otvoren konkurs za ovogodišnji Filmski front!
IGF: Igra produžena za još jedan dan!