Postninovske čarolije u Domu kulture „Studentski grad“
Pixabay

U utorak, 22. januara od 19 časova i 15 minuta književni kritičar Saša Ćirić će razgovarati sa Vladimirom Vukomanovićem, autorom tri knjige poezije, poeme za decu i zbornika pesama o smrti za decu i mlade. Nakon toga će književna kritičarka i teoretičarka Jasmina Vrbavac razgovarati sa spisateljicom priča i poezije, Lanom Bastašić.


Za kraj večeri, sa početkom od 20 časova i 15 minuta, uslediće razgovor književne kritičarke Katarine Pantović sa piscem Filipom Grbićem koji je za prvi roman „Ruminacije o predstojećoj katastrofi“ dobio nagradu „Miloš Crnjanski“.


Razgovor člana Ninovog žirija Marjana Čakrarevića sa piscem i prevodiocem Žarkom Radakovićem rezervisan je za 23. januar, sa početkom u 19 časova i 15 minuta. Posle njihovog razgovora, književna kritičarka i teoretičarka Ana Stišović Milovanović razgovaraće sa romanopiscem Milisavom Savićem.


Prisutni će u četvrtak, 24. januara sa početkom od 19 časova i 15 minuta moći da uživaju u razgovoru kolumniste i kritičara „Vremena“ Teofila Pančića sa spisateljicom Sanjom Nikolić. Nakon toga, uslediće razgovor članice Ninovog žirija Tamare Mitrović sa piscem Bojanom Babićem


Za kraj ove večeri predviđen je razgovor književnog kritičara Miroljuba Stojanovića sa piscem, novinarom i prevodiocem Muharemom Bazduljem.


Poslednjeg dana, 25. januara, prisutni će uživati u razgovoru člana Ninovog žirija Ivana Milenkovića i pisca Vladimira Arsenijevića, te konverzaciji književnog kritičara Mladena Veskovića i pisca Igora Marojevića, kao i književnog kritičara Nikole Marinkovića sa piscem Vuletom Žurićem.


Za kraj je predviđena je svirka zatvaranja prve smotre domaćeg romanopisanja.


Izvor: DKSG