Novi Sad: Premijera predstave „Generacija D“
Pixabay

Predstava „Generacija D“ u produkciji Dečijeg kulturnog centra Novog Sada, rezultat je projekta „Reciklaža-novog mozga ambalaža”, koji pozorišnim jezikom na veoma duhovit i razumljiv način tretira bezbednost mladih. „Generacija D“ (Degeneracija) je kroz oštru satiru i apsurdan humor ispričana priča o samospoznaji, sazrevanju, krizi identiteta ali i usponima i padovima generacije dvadesetih godina pogrešnog veka


Priča prati grupu tinejdžera koji se u vrtlogu današnjice bore sa svojim demonima, bavi se problemima srednjoškolaca počevši od onih sa samim sobom do zamršenih međuvršnjačkih odnosa. Kako je Saša upoznao Sašu, kako je Frada ponovo postala Rada i kako je Ana prestala da bude Ana, uz osvrt na neizbrisive tragove koje je na tri junaka ostavila roditeljska ljubav, okosnica su priče. Komad je namenjen tinejdžerima i odgovara na veliki broj pitanja koja donosi ne tako čarobna stvarnost.


Uloge tumače Jana Šumarac, Isidora Bošnjaković, Maša Jevtić, Sava Grujić, Vuk Opačić, Vasilisa Radišić, Vanja Stepanović, Đorđe Živić, Darko Đurđević i Zara Prostran Miletić. Projekat su vodili Nenad Pećinar, Severina Prostran Miletić i Sonja Petrović, dok je za scenski pokret bila zadužena Milica Filipović.


Ulaz na predstavu je slobodan.


Izvor: dkcns.rs