Proslavite „Svetski dan džeza“

FOTO: We Love Design

Od 2012. godine Dom omladine i Beogradski džez festival redovno obeležavaju „Svetski dan džez muzike“, koji se u svetu proslavlja od 2011. godine kao zvaničan UNESCO praznik koji slavi različitost, dijalog među kulturama, razumevanje i spaja ljubitelje džez muzike širom sveta.

Muzičarka Irena Blagojević, poznata po džez, pop i soul zvuku, ovaj put će imati priliku da svojim nastupom obeleži Dan džeza. Ona je nedavno objavila novi album, „Blistavi grad“ koji donosi devet pesama pisanih i komponovanih u džez maniru. Pored ovog, Irena Blagojević ima iza sebe album „Jutro bez ljubavi“ kao i zapažene singlove „Lonely Days“ i „Memories of You“. Pored prepoznatljivog glasa izdvaja je i to što gotovo sama piše tekstove, komponuje i radi aranžmane za svoju muziku.

Irena-_Blagojevic-bw.jpg

FOTO: LookerWeekly

Koncert Irene Blagojević biće održan u Velikoj sali Doma omladine u 21 čas, a ulaznice su u prodaji po ceni od 400 dinara.

Svake godine jedan grad bude izabran za domaćina Internacionalnog dana džeza. Ove godine domaćin je Havana, glavni grad Kube. Muzičari sa Kube i iz celog sveta organizovaće besplatne džez nastupe, učestvovaće u različitim radionicama, dobrotvornim akcijama i improvizovanim muzičkim nastupima, a različiti programi održavaće se u školama, galerijama, džez klubovima i parkovima širom Havane i Kube.

Dragana je student žurnalistike, uživa u dobrim knjigama, muzici i šalama Vudi Alena.