Rag’n’Bone Man: Stvaram muziku duševnog fanka
Getty

Rag’n’Bone Man je pevač engleskog porekla, najpoznatiji po svom hitu „Human“, koji je mu je prošle godine doneo veliku slavu i razne nagrade. Sam piše tekstove svojih pesama, što je retkost na današnjoj muzičkoj sceni. Svoj prvi album „Human“ je objavio februara ove godine, a nedugo zatim i krenuo na svetsku turneju „Human tour“ zahvaljujući slavi koju je stekao pesmama „Human“ i „Skin“. Ove godine je na tzv. „Britanskim nagradama“ dobio nagrade „Britanski proboj“ i „Izbor“.

Svoju karijeru u muzici je započeo 2011. godine u saradnji sa hip hop grupom „High Focus“, sa kojom je snimio veliki broj pesama. Njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom kada je počeo da radi sa vrhunskim muzičkim producentom Markom Kruom, koji mu je u velikoj meri pomogao da dostigne današnju slavu. Sa njim je započeo saradnju 2014. godine i u naredne dve godine je sarađivao sa velikim brojem drugih umetnika koji sa njim dele sličan muzički pravac. Rag’n’Bone Man inače za sebe kaže da stvara muziku koja spada u žanr „duševnog fanka“, koji predstavlja vrstu fanka koja u sebi sadrži ogromnu količinu emocija.


Rag’n’Bone Man će prvi put držati koncert u našoj prestonici u hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu. Koncert će biti održan 6. maja, a karte su u prodaji na svim „Eventim“ prodajnim mestima.