Renexpo Water & Energy sajam u Beogradu

FOTO: REECO Srbija

Beogradski Renexpo predstavlja međunarodnu platformu koja pomaže pri sklapanju novih partnerstava u sektoru voda i energetike između stručnjaka koji dolaze iz Evrope i Zapadnog Balkana.

Sajam će ugostiti više od 100 izlagača iz 20 zemalja i na jednom mestu okupiti predstavnike ministarstava, javnih preduzeća, energetske savetnike lokalnih zajednica, industrija, korisnika energetskih usluga pružajući im mogućnost da se upoznaju sa obnovljivim izvorima energije, najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rešenjima za održivi razvoj u oblasti energetike i životne sredine.

Teme u fokusu ovogodišnjeg sajma „Renexpo Water & Energy“ su: energija voda, energija vetra, biogas, biomasa, upravljanje čvrstim otpadom, tretman otpadnih voda, pijaća voda i upravljanje rizicima od poplave.

Kao zemlja partner četvrte manifestacije „Renexpo Water & Energy “ sa ukupno dvadeset kompanija učestvuje Kraljevina Holandija. U okviru sajma, Ambasada Kraljevine Holandije i REECO Srbija organizuju dve panel diskusije o iskustvima Holandije u odbranama od poplava i ESCO poslovanju.

Sajam „Renexpo Water & Energy“ se održava uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Programa UN za razvoj (UNDP), Ambasade Nemačke u Srbiji i FIPA.

Otvaranju sajma prisustvovaće ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, direktor REECO grupe Johann Georg Rum, ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dool, ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju Daniel Berg.

Za informacije o programu i registraciji posetite zvanični sajt manifestacije.