Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje
Privatna arhiva

Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje održaće se u utorak, 29. maja 2018. godine, u Velikoj sali Privredne komore Srbije u Beogradu.


Na ovaj način nastojimo da promovišemo i podržimo škole koje inovativno rade i ulažu dodatne napore kako bi svojim učenicima obezbedile bolji položaj na tržištu rada i pomogle da blagovremeno odaberu oblast u kojoj žele da nastave školovanje.


Najboljem i najaktivnijem školskom timu za karijerno vođenje i savetovanje, koji je izabrala nezavisna komisija, ovom prilikom biće dodeljena nagrada.

Sajam se otvara u 11:30h, dok je proglašenje pobednika sajma za 2017/2018. godinu zakazano za 14:30h.


Ovom prilikom prisutnima će se obratiti i uručiti nagrade:

•    Dr Gabrijela Grujić Garić, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (očekuje se potvrda);
•    Mr Mirjana Kovačević, Privredna komora Srbije;
•    Predstavnik, Ministarstvo omladine i sporta (očekuje se potvrda)
•    Olivera Stepanović, fondacija Solidar Suisse;
•    Vesna Đukić, Beogradska otvorena škola.


S obzirom da je stopa nezaposlenosti mladih preko 30% i da u proseku prođe dve godine od momenta diplomiranja do pronalaženja prvog zaposlenja koje je stabilno i/ili zadovoljavajuće, neophodno je da radimo na sistemskoj podršci mladima, sa ciljem bržeg i bezbolnijeg prelaska iz sveta obrazovanja u svet rada. Zato je bitno da, upravo putem Sajma školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, promovišemo i podržimo primere dobre prakse koji na inovativan i kvalitetan način rade u oblasti koja je od velikog značaja za povećanje zaposlenosti mladih i smanjenje osipanja učenika.

Izvor: Beogradska otvorena škola