Slavimo značaj vode u Novom Sadu!

FOTO: Pravda

Iako su mnogi svesni značaja koji voda ima za život ljudi, kao i za celu planetu uopšte, ona kao resurs sve više nestaje zbog brojnih činjenica kao što su njeno zagađenje i nekontrolisano korišćenje. Upravo to je jedan od razloga zbog kojih je organizovan ovaj festival koji je počeo 27. avgusta, a završava se 30. Sve se održava na lokaciji katoličke porte i Otvorenog bioskopa Kulturnog centra Novog Sada.

7587_water.jpg
FOTO: mojnovisad.com

Festival je osmišljen kroz mnogobrojne aktivnosti kao što su: ekološke radionice o zaštiti vodnih resursa, tribine o kvalitetu vode, izložbe i projekcije filmova o značaju vode, kao i izložbeni prostor u vidu sajamske priredbe, na kojima će posetioci moći da se upoznaju sa proizvodima od voda, prečišćivačima, projektima u ovoj oblasti i sl.

Na ekološkim radionicama biće organizovano upoznavanje učesnika sa zaštitom vode kroz interaktivan pristup, dok će na tribinama i projekcijama filmova kroz predavanja biti prikazane i opisane sve moguće opasnosti zagađenja vode, kao i načini na koji voda može da se sačuva.

_veb_novinarstvo.gif

Završetak ove manifestacije obeležiće štampanje brošure o samom projektu Water festa, sa ciljem promovisanja banjskog turizma i dragocenih izvora i reka u Srbiji. Jedan od takvih izvora pijaće vode koji se nalazi na Fruškoj gori biće ponovo obnovljen.

Detaljan program i satnicu Water fest festivala možete pogledati ovde . Organizatori ove manifestacije su udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine" i „Ritam zdravlja" u suorganizaciji Kulturnog centra Novog Sada i 4P Team-a.

Amela je veliki obožavatelj životinja i svih vidova umetnosti, iskreni i emotivni entuzijasta koji veruje da se snovi ostvaruju upornošću i konstantnim trudom

Pročitajte i:

Šest srpskih filmova mogu u trku za Oskara!
Predstava Damski gambit uskoro kod nas!
The Strokes - Povratak otpisanih!