Sportom do života: Održan humanitarni turnir za Stefana!
Facebook

Stefan Subotić je momak koji boluje od akutne limfoblastne leukemije. Kako bi mu pomogli u prikupljanju sredstava za hitnu transplataciju koštane srži u Nemačkoj, Tekvondo klub „Imperium” iz Nove Pazove u organizaciji sa Tekvondo Asocijacijom Srbije i Mesnom zajednicom Nova Pazova, odlučili su da održe humanitarni turnir u svečanoj hali „Sveti Sava” u Novoj Pazovi.


Turnir je održan u nedelju 8. oktobra na kome se okupilo oko 160 mališana iz 15 klubova iz dve zemlje. 


Ovom turniru su se odazvala i deca tekvondo klubova „Sokol” i „Goku” koji su došli iz Republike Srpske kako bi pomogli u borbi za Stefana.

Turnir je održan u borbama B klase kojoj pripadaju kadeti i pioniri i formama A i B klase.


Prihod koji je skupljen u iznosu od 200 hiljada dinara uplaćen je na račun Stefana Subotića.


Facebook
Facebook

Jedan od inicijatora ovog turnira bio je Danilo Vukelić koji je za iSerbia portal ispričao kako je došao na ideju da pokrene turnir.


„U početku nisam ni znao za Stefana Subotića. Nisam znao o čemu se radi, niti o kojoj bolesti je reč. Kada sam čuo bio sam šokiran. Imao sam potrebu da učinim nešto za njega. Na ideju da mu nekako pomognemo su došle naše zajedničke prijateljice Milica Komazec i njena sestra Aleksandra Đekić. Ideju sam predložio svom treneru Jugoslavu Nastasiću, pa je tako i nastao ceo ovaj turnir.”


Danilo se na društvenim mrežama zahvalio učesnicima koji su se odazvali na poziv ovog humanitarnog koncerta i rekao da su svi oni jedna velika porodica na koju je veoma ponosan.


Pomozite i vi Stefanu!


Upišite 360 i pošaljite SMS na 3030!


Budi human
Budi human