Svetski Agile i IT eksperti 26. maja u Beogradu

S obzirom na to da je u svetu i kod nas aktuelan „hajp“ oko primene agilnih metodologija na projektima, posebno u IT industriji, ovo je događaj koji nikako ne smete propustiti. Bilo da ste zainteresovani za Agile ili tehničke teme, na Agile Serbia konferenciji ćete sigurno čuti i naučiti mnogo toga, upoznati se sa svetskim Agile i tehnološkim trendovima i imati priliku da porazgovarate sa ekspertima iz ovih oblasti.

Zvezda ovogodišnje Agile Serbia konferencije je Dr Alistair Cockburn. Alistair je jedan od osnivača agilnog pristupa i među najvećim IT naučnicima svih vremena. Njegovim predavanjem „Let’s dive into the heart of Agile” započeće konferencija, a nakon toga će uslediti:
Adam Tornhill – Poznat kao „forenzičar” za kodove; bavi se istraživanjem fenomena Tehničkog duga. Adam se ističe među naučnicima koji su najviše doprineli razumevanju evolucije koda.

Jurgen Appelo – Među 10 najuticajnijih ljudi u Agile svetu; broj 1 u Evropi; predavač i pisac; najpoznatiji po svom delu „Management 3.0“.

Edward Thompson – Senior program menadžer u Microsoft-u; razvija Version Control alate za Microsoft, GitHub i SourceGear softvere.

computer1245714_1280.jpg

Foto: Pixabay

Angel Medinilla – Među najuticajnijim Agile konsultantima u Evropi i Latinskoj Americi; autor brojnih knjiga o Agilnim metodologijama, od kojih su najpoznatije „Agile Management” i „Agile Kaizen”.

Moritz Heiber – Konsultant za primenu DevOps-a u ThoughtWorks-u; pomaže u rešavanju infrastrukturalnih i operativnih izazova u distribuiranim računarskim okruženjima.

Petri Heiramo – Sertifikovani Scrum Trener; Agile Coach; obučio i sertifikovao na hiljade Scrum Mastera i Product Ownera, kako u startap kompanijama, tako i u multinacionalnim gigantima.

Pomenuti predavači će nastupiti na EPIC sceni Madlenianuma. Neki od njih će se pridružiti i interaktivnim diskusijama na DEV sceni, gde će biti i domaćih stručnjaka: Zoran Vujkov, Dejan Dimić i Zoran Horvat.

Na trećoj, EXE sceni odvijaće se radionice, za one koji žele da određene teze potvrde kroz praktične primere i studije slučaja.

Coaching Corner

Specifičnost ove godine predstavlja Coaching Corner, prostor osmišljen za neformalan razgovor učesnika konferencije i predavača, odnosno Agile Coach-eva. Prisutni će imati priliku da se pridruže ekspertima u Coaching Corner-u, pitaju sve što ih zanima, iznesu svoja zapažanja i razmene iskustva sa kolegama.

Brojne kompanije, organizacije i mediji iz zemlje i regiona podržali su Agile Serbia konferenciju, a posebno se ističu kompanija Novomatic LS i Scrum Alliance, kao krovna organizacija Scrum-a u svetu (najčešće korišćen Agile framework).

Prijave traju još nekoliko dana. Sve informacije se nalaze na sajtu Agile Serbia konferencije. Za dodatne informacije posetite Facebook, LinkedIn i Twitter stranice.