Svilajnčane zadivio „Povratak u Oz”!

Foto: Dejan Jevremović

Ovaj zanimljiv mjuzikl pripreman je nekoliko meseci, a najavljen je najpre na otvaranju Omladinsko - amaterskog pozorišta „MMaska”, a zatim i plakatima Vladana Jovanovića i posebnom kompozicijom „Duga” za koju je tekst napisao Stefan Lazarević, a izvela Tamara Nikolić. Za ovu priliku Filip Vićentijević snimio je i spot.

Od početka rada ovog pozorišta, Opština Svilajnac je i moralno i materijalno podržala ideju, koja je pomogla i realizaciju ovog pozorišnog događaja. Na mjuziklu je radio veliki tim ljudi, počevši od pisca Stefana Lazarevića koji u predstavi tumači lik Strašila, i Mladena Miljkovića inicijatora pozorišta i glumca koji u predstavi tumači lik Oz-a.

Pored njih, uloge tumače i Anđela Milosavljević, Sara Rajičić, Anica Radovanović, Katarina Krunić, Milan Aćimović. Svaki mjuzikl ima i plesače, pa tako i ova, a koreografiju je uradila Đurđija Brzanović, a sa njom plešu i Aleksandar Nešković, Sara i Lara Rajičić, Milena Nikodijević, Petar Ilić, Raša Calić, Aleksandra Radivojević, muziku je uradio Vuk Starinac (Wolf studio), kostime je sašila Živanka Mitrović, šminku Marina Milojević, rasvetu Saša Milanović, rekvizitu Sara Rajić, scenografiju su pripremile Ana i Maja Marković, a sve organizovale Ivana Milovanović i Aleksandra Radivojević.

12932732_591518497674630_2098103336747357002_n.jpg

Foto: Detalj sa generalne probe/foto: Nikola Krunić

Publika je aplauzom od nekoliko munuta, ovacijama i pozitivnim kritikama pokazala da je ova predstava zaista, kako su je nazvali „multimedijalni spektakl”, a mnogi su poželeli da je opet pogledaju. Najvažnije da je oduševila decu, što se videlo po njihovim osmesima i želji da se slikaju sa akterima predstave.

EU%20OM.gif

„Ovo je čudo, prezadovoljan sam i po prvi put ponosan na sve. Publika je rekla svoje, uživao sam, ponosno poklonio njihovih aplauzima koji su trajali dugo. Samo mogu da im se zahvalim na tome. Znam da imamo divnu publiku, a njima moj veliki poklon što su prepoznali da želimo, da možemo i da hoćemo da ih edukujemo, zabavimo i oduševimo. Pola godine radim na ovom spektaklu, aktivno dva meseca sa glumcima, obratili smo pažnju na svaki detalj počevši od kostima gde sam svakodnevno bio u krojačkoj radnji Živanke Mitrović i spremili smo 15 kostima. Zatim dve nedelje u Wolf studiju Vuka Starinca", rekao je za iSerbia portal Mladen Miljković.

Mladen se zahvaljuje svim njemu dragim ljudima. „Spominjem ih stalno. Moram reći da sam od otvaranja pozorišta prošao i kroz prelepe i ružne trenutke. Međutim, bez komentarisanja i opterećivanja sam nastavio sa radom i publici smo pružili ovo čudo. I sada vredi boriti se za njih i njihove osmehe. Glumci moji hvala", završava Miljković.

disic.jpg

Foto: mr Jelena Disić Tomić

Predstava će biti izvedena još nekoliko puta do juna u Svilajncu i u okolnim gradovima, a od juna očekuje se premijera novog mjuzikla o čemu će uskoro biti više informacija.


Marko, večiti borac za kreativnu slobodu reči i folklorne tradicije!

Pročitajte i:

Manjak vitamina D - manjak sna
Metak za dušu...Zaista!
U potrazi za identitetom: Herman Hese


Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu

Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti