Tiho, učimo o filmu!

Tokom novebra i decembra meseca prošle godine počeo je projekat „Tiho, učimo o filmu” kada je realizovano 10 besplatnih filmskih radionica za osnovce iz 10 različitih škola u prigradskim naseljima (Veternik, Futog, Budisava, Kisač, Bukovac, Rumenka, Kać, Ledinci, Kovilj).

Projekat se nastavio u oktobru i novembru ove godine kada je svoje delovanje proširio i na Južnobački okrug (Titel, Bečej, Srbobran, Bački Petrovac, Bačka Palanka, Bač, Vrbas, Beočin, Temerin, Žabalj, Bački Jarak) i deci u višim razredima osnovne škole pružio šansu da sedmu umetnost prepoznaju kao nauku i polje za istraživanje i kreativnost. Predavači radionica bili su reditelji Sonja Petrović i Filip Markovinović koji su osnove filmskog jezika prilagodili osnovcima.

IMG_2275.jpg

Zbog velikog interesovanja dece i nastavnika, projekat ima i svoj nastavak u vidu praktične edukacije „Moj prvi film” u okviru koje će se održati ukupno šest filmskih sekcija u osnovnim školama. Nastavak filmskih radionica, osnova filmske istorije i jezika sada je usmerena ka konkretnim zadacima u okviru stvaranja kratkometražnog filma. Nastavak edukacije mladih o filmskom jeziku završiće se projekcijom šest kratkometražnih igranih filmova dece - polaznika radionice „Moj prvi film”

_event_management.gif

Za prethodne dve godine u projektu „Tiho, učimo o filmu“ učestvovalo je preko 500 dece viših razreda osnovne škole. Više informacija klikom ovde .

Pročitajte i:

Koncert Jinx-a u Magacinu Depo!
Počinje projekat Moj prvi film!
Karavan Uhvati film nastavlja put!