Tijana Bogićević predstavila „Čudo” u Beogradu
Željka Dimić


Nakon veoma uspešnog solističkog koncerta u Narodnom pozorištu u Novom Sadu, a u iščekivanju zakazanog koncerta u Beogradu, Tijana je izjavila:

„Još uvek sam pod snažnim utiskom i emocijom koju su na mene preneli svi ti divni ljudi, koji su u glas sa mnom pevali pesme sa mog albuma "Čudo". Svaki susret sa publikom me posebno raduje, jer su ljudi koji vole i slušaju moju muziku pokazatelj da nisam pogrešila kada sam, vođena isključivo srcem, a ne trendovima, radila na ovim pesmama. Sa velikim zadovoljstvom vas pozivam da i u Beogradu nastavimo tu magiju, da zajedno pevamo i doživimo jedno nezaboravno veče .”


I zaista je bilo nezaboravno..

Željka Dimić
Željka Dimić


Koncert je otvoren pesmom „U redu”, nakon čega je Tijana poželela dobrodošlicu publici. Nije se znalo ko je više uzbuđen – ona, oduševljena punom salom, ili publika koja je očigledno jedva čekala ovakav koncert. Pesme sa novog albuma su žanr koji Tijaninom glasu savršeno odgovara, većinom ljubavne, pa suze nisu izostale već posle par pesama. Plakala je publika, a i Tijana sa njima. Malo je reći da prisutni nisu uživali jer su pojedine dame đuskale već na samom početku.


Prvi gost večeri bio je fenomenalni Aleksa Jelić, koji je sa Tijanom otpevao njihovu dobro poznatu duetsku pesmu „Još jednom”, koja je iako snimljena pre nekoliko godina i dalje totalni hit. Nakon toga, Aleksa je otpevao „Milu” i još jednom pokazao da je veliki umetnik koji zrači pozitivnom energijom koja se osetila među publikom.

Željka Dimić
Željka Dimić


A onda su se ređali hitovi "Čudo", "Samo ne ćuti", "Ti imaš pravo", "Bezuslovno"...


Nakon svake pesme – ovacije. Gledano iz ovog ugla, sasvim je sigurno da je album prošao više nego odlično, jer je publika znala sve tekstove napamet i nisu se štedeli pevajući sa pevačicom. Na osnovu podataka, Tijanin projekat „Čudo Live!Session”, kojim je novi album nedavno predstavljen publici na Jutjubu, bio je veoma zapažen. To potvrđuje i broj od preko million pregleda akustične verzije pesme „Hajde onda ništa” koja je takođe objavljena u sklopu ovog projekta.


Zatim je bend malo odmorio…


Tijana je, u sasvim opuštenoj, skoro domaćoj atmosferi, uz pratnju samo dve akustične gitare otpevala obrade strahih hitova "Sober", "Sex on fire", "Monday morning"...  Zatim iznenađenje..


Ako je na ovom koncertu postojao najemotivniji trenutak onda je to, sem izvođenja „Tijanine” pesme, koja je posvećena Tijani Jurić, bilo izvođenje pesme  "Like I'm gonna lose you" koju je pevačica otpevala u pratnji svog supruga Marka Robertsona, američkog muzičara umetničkog imena "Sing".

Željka Dimić
Željka Dimić


Kako se concert nastavljao, tako je publika sve više uživala. Najveće ovacije dobile su pesme „Nekako, nikako” i „Hajde onda ništa”, kao i pesma „Tražim” koju je Tijana, po želji publike, otpevala na bis.


Na kraju, vidno uzbuđena publika ispratila je Tijanu na potpisivanje CD – a i fotografisanje. Komentari publike više nego pozitivni. Dok su neki još uvek brisali suze, drugima je komentar bio samo „Neopisivo!”.


Iako je ovo Tijanin prvi album, bilo je potrebno manje od godinu dana da osvoji publiku i stekne zavidnu popularnost. O tome govori i činjenica da je koncertu prisustvovala publika koja je već bila na koncertu u Novom Sadu, kao i publika koja je doputovala iz inostranstva.