Šta će se desiti kada digitalna revolucija uđe u sudnice?
Pixabay

Da li ste znali da je na Balkanu poverenje u pravosudni sistem najniže u celoj Evropi? Mi verujemo da tehnologija može da nam omogući lepši i pravedniji svet, a samim tim i pomogne da povratimo poverenje građana u pravosudni sistem


Digitalna revolucija je već tu i ima moć da promeni dosadašnju praksu u svim segmentima života, a digitalna revolucija mnogo brže deluje nego same institucije.


Otputujte u 2045. godinu, u sud, gde ćete vi imati pravo na reč i gde će se baš vaš glas čuti. Dođite i budite svedoci radikalnoj promeni ideje o sporoj i (ne)dostižnoj pravdi, usporenom sudstvu i njegovim kafkijanskim procesima. 


Kreatori Trube koncepta, TheTruthTech ™ veruju da postoji drugačiji put do istine, koji nas može izvući iz naše trenutne ,,epidemije nepravde", bez napuštanja osnovnih prava i principa demokratije.


TheTruthTech ™ radi sa međunarodnim konzorcijumom interdisciplinarnih istraživača koji kombinuju umetnost, humanističke nauke i nauku, kako bi stvorili nešto novo: Trube ™ - novu inteligentnu tehnologiju koja iz korena menja pravosudne sisteme u celom svetu.


I dalje radeći pod velom tajne, ovaj projekat sprovodi ,,andergraund'' testiranja u Beogradu i Sarajevu, ali i u Francuskoj, u Avinjonu, Dižonu i Parizu i u Belgiji u Briselu i Luven la NevuTokom predstavljanja projekta moći ćete i da testirate Trube™ i sami vidite kako će jednog dana izgledati naši odnosi prema institucijama.


Ulaz na događaj je besplatan, a svoje mesto možete rezervisati putem inboksa fan stranice Trube koncepta. Ukoliko niste u prilici da se pridružite događaju u Centru za kulturnu dekontaminaciju, događaj možete pratiti i onlajn putem platforme


Zahvaljujući brojnim kamerama na samom događaju, moći ćete da pogledate prezentaciju tehnologije Trube iz različitih uglova, kao i da se uključite se u diskusiju i postavljate pitanja kao da ste uživo u publici.  


Izvor: Trube