U nedelju slušajte klasiku u beogradskim kafićima!
Facebook

Ako se u nedelju nađete u nekom od ovih lokala: Zappa Bar, Kulturni centar GRAD, Strogi Centar, Bife Ventil, Nula Pet - 0.5, Blaznavac Kafe-bar, Gastro Bar 20/44, Caffe Bar Dali, Jolly Roger Pub, Bluz i Pivo, Caffe Bar Perka, Ljubimac, Nixon Caffe, Idiott, Bife Loznička Osam, Ljubičica, Autsajder, Normalno Mesto, Beercuz, Gunners Pub, Stepenice, Knjigodrom Topolska 18, Meduza, BoozeBud Café, Zoom Art Cafe & Photo Studio, očekujte prijatno muzičko iznenađenje jer ćete tokom celog dana moći da uživate u muzičkim delima Griga, Betovena, Ravela i još mnogim drugim. 


Organizatori manifestacije žele na ovaj način da približe klasičnu muziku širem auditorijumu tako što će građanima omogućiti da uživaju u klasičnoj muzici u svojim omiljenim kafićima i barovima.


Dan klasike je jedna od aktivnosti koje najavljuju novu koncertnu sezonu kamernog orkestra „Muzikon“, koja počinje 30. novembra u „Kolarčevoj zadužbini“ koncertom gde će se izvoditi dela Griga i Dvoržaka

Pixabay
Pixabay

„Muzikon“ je novi umetnički multimedijalni sastav, a članovi orkestra su najbolji muzički profesionalci iz Srbije, sa gostujućim solistima i umetničkim rukovodiocima iz vodećih evropskih orkestara i filharmonija.  Pored klasičnog repertoara „Muzikon“ orkestar razvija i izvodi drugačije projekte (digitalni koncerti, interaktivni dizajn, 3D maping i nove tehnologije). 


Okosnicu orkestra čine mladi ljudi koji žive u Srbiji i koji novom energijom stvaraju kvalitetan izvođački aparat. Osnovno načelo orkestra je razvoj novih lidera kroz izvođačko mentorstvo sa iskusnim koncertmajstorima i izvođačima iz Srbije i inostranstva.