U susret praznicima: Upoznajte kulture drugih zemalja
Connect centar

Napravite vašu kućicu od medenjaka i zabavite se sa prijateljima!

Zainteresovani će moći da prijave tim i učestvuju u takmićenju u pravljenju kuća od medenjaka takozvanih gingerbread houses, kao i velelepnih dvoraca i poznatih građevina. Materijal za gradnju je jestiv, a sastojaće se od: oblandi, šlaga, raznih filinga, preliva, boja. Najbolje timove očekuje nagrada.


Trey Israel, direktor Connect Centra za portal iSerbia ističe da je cilj ovog događaja zbližavanje različitih kultura i stvaranje tople porodične atmosfere u kojoj će se svi osećati prijatno.


„Iako će se ekipe takmičiti naš cilj je prvenstveno zabava. Još uvek ne znamo tačan broj takmičara i timova, a o pobedniku će odlučivati glasovi posetilaca“, ističe Israel.


Smatra se da je, inspirisan bajkom Ivica i Marica, prvu kućicu od medenjaka u danima pre Božića napravio pekar iz Nemačke. U narednom periodu pravljenje ovakvih kućica je postalo deo proslave božićnih praznika.


Organizatori najavljuju da će za prisutne biti organizovano i igranje igrica. Piće i grickalice će biti sastavni deo žurke, a događaju će prisustvovati i mladi iz inostranstva sa kojima će posetioci moći da razgovaraju na različitim jezicima.


Ulaz na božićnu žurku se naplaćuje 150 dinara, a zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara.