Učešće na ovoj debati može poboljšati svet!

Priredila: Marija Planić

FOTO: Facebook

Mikser festival pokreće konkurs za mlade „Bolji svet“, kao i program edukacije namenjen učenicima osmog razreda osnovnih i svim razredima srednjih škola, u vidu radionica za mlade, na teme rodne ravnopravnosti, vršnjačkog nasilja, nasilja na internetu, poštovanja različitosti i asertivnosti.

Cilj debate je informisanje mladih i podizanje svesti u društvu, promocija tolerancije, ravnopravnosti i prihvatanja različitosti, da bi se suzbili stereotipi, stigma i predrasude i kako bi se kreiralo tolerantno društveno okruženje, dajući nadu novim generacijama na zdrav i bezbedan život u zajednici.

_event_management.gif

Moderatorka debate biće Dr Marijana Mićović, dok će učesnici biti:

- Anđela Ćeh, članica organizacionog odbora Ponos Srbije 2016,
- spec. pedagog Ljiljana Marković, stručna saradnica za rad sa decom i mladima i
- Đurica Stankov, izvršni direktor AS Centra.

Uz muzičku podršku renomirane umetnice Ane Stanić, mladi će imati mogućnost da čuju najnovije hitove, pogledaju nove spotove i da u zajedničkoj interakciji usvoje prave ljudske vrednosti.

Svi zainteresovani učenici sedmog i osmog razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola se mogu prijaviti slanjem podataka (ime, prezime, naziv i mesto škole, razred i odeljenje) na mejl adresu youth@mikser.rs.

Mikser_Teens_04_2016.jpg

FOTO: Mikser House

Pored toga što su pozvani da učestvuju u interaktivnim edukativnim radionicama, svi zainteresovani učenici se pozivaju i da se prijave na konkurs Mikser festivala „Bolji svet“, čiji će rezultati biti prikazani na Mikser Kids & Teens zoni ovogodišnjeg Mikser Festivala, koji se od 8. do 12. juna održava u Savamali.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Mikser House-a ili na Facebook event-u „Bolji svet“.


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.