Uskoro počinje Koncert godine u Novom Sadu

Foto: 021

Koncert godine je rok događaj i veliki koncert, održava se svake godine u decembru u velikoj dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu od 1993. godine. Koncepcija, kako kažu na njihovoj Facebook stranici, je jasna i sastoji se od odličnih koncerata najboljih bendova, ali sa nekompromitujućim pristupom.

Koncert će otvoriti mladi neafirmisani bendovi kao što su: Harlekin, grupa koja je pobedila na Gitarijadi u Kisaću i Hadži Prodane Duše, pobednici 50. Zaječarske gitarijade.

Bend Čovek vuk čine članovi nekadašnjeg sastava Block out, predvođeni pevačem Milutinom Jovančićem Mitom i kao takav učestvuje na ovoj manifestaciji. Bendovi kao što su Goblini i Ritam Nereda već niz godina nastupaju na Koncertu godine, a ove godine, Goblini će promovisati singl „Marjane, Marjane”.

Prvi put nastupaju Irie FM, Urban&4 i Kolja i Grobovlasnici. Pored njih nastupiće i Bjesovi, posle tri godine i predstaviti novi album Svetla svetlosti. Van Gog je, može se reći, jedan od suosnivača Koncerta godine, zbog toga što su nastupali na prvom Koncertu godine.

Satnica koncerta:
16:05 – Harlekin
16:35 – Hadži prodane duše
17:10 – Čovek vuk
17:50 – Direktori
18:35 – Bjesovi
19:25 – Irie FM
20:20 – Kolja i Grobovlasnici
21:20 – Urban&4
22:25 – Van Gog
23:25 – Ritam Nereda
00:50 – Goblini

Više informacija o koncertu možete pročitati ovde.

Izvori: Koncert godine / Omladinske novine