Uvertira za Mikser festival: čišćenje Donjeg Dorćola
Promo

Mikser festival se ove godine održava od 24. do 26. maja pod sloganom „Cirkuliši!”, a sjajna prilika da sa njima cirkulišete je već 11. maja u akciji čišćenja Donjeg Dorćola.

Akcija počinje u 11 časova u parku kod GSP-a, a jedino što treba da ponesete sa sobom je dobro raspoloženje – sva oprema je obezbeđena.

S obzirom na to da je festival ove godine okrenut budućnosti i podizanju svesti o važnosti održivog razvoja kao nove kulture života i rada, te je cilj Miksera i pokretanje Platforme za cirkularnu ekonomiju u Srbiji, ova akcija, koja se održava dve nedelje pre samog festivala, odličan je način da se prikaže primer dobre prakse u skladu sa ovom veoma važnom temom.

Akciju sa Mikser festivalom organizuju i Trash Hero Beograd uz podršku Ekostar Paka, u saradnji sa gradskom čistoćom koja će pokupiti skupljene količine otpada.

Mapa akcije
Mapa akcije

Građani će u timovima delati na potezu između ulica Žorža Klemansoa i Tadeuša Košćuškog, kao i ulica Dunavske i Dušanove, podeljeni u tri zone.

Nakon akcije svi učesnici će ići u Beogradski market, gde će biti dodeljene nagrade za najvrednije, ali i najduhovitije, a moći će i da jedu, jer organizatori najavljuju proslavu uz veliki kazan pasulja.


Skup je isključivo aktivistički i građanski, te se mole svi koji žele da učestvuju da izbegnu političku zloupotrebu.


Prijavu sa imenom tima i brojem članova slati na donjidorcol@mikser.rs .