Uživajte u porodičnom vikendu na Festivalu nauke
Festival nauke

Festivalski program ove godine raspoređen je u četiri hale Beogradskog sajma i na više od 6 hiljada kvadrata donosi brojne novine. Interaktivne naučne postavke raspoređene su u halama 7, 8 i 9, dok je eksplozivna Naučno-fantastična bina ove godine smeštena u halu 5. Kao jedna od najzanimljivijih festivalskih poslastica, s posebnom pažnjom osmišljen je svojevrsni festivalski poligon, zona sa interaktivnim postavkama pod nazivom Nauka u pokretu.


Festival nauke
Festival nauke

Festivalske karte, po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta, karte će moći da se kupe i na samoj lokaciji – Beogradskom sajmu.


Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u halama 7, 8 i 9, kao i za halu 5, u kojoj je smeštena eksplozivna Naučno-fantastična bina.


Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz. 


Prva dva dana Festivala nauke, četvrtak i petak, namenjeni su prvenstveno za školske posete, dok su subota i nedelja porodični dani.

Festival nauke
Festival nauke

Generalni sponzor Festivala nauke petu godinu zaredom je NIS kompanija, 

deveti put zaredom, Prijatelj manifestacije je MTS. Suorganizator manifestacije je Beogradski sajam. Zemlja partner Festivala nauke je Američka Ambasada. Podrška festivalu su Centar za promociju nauke, Austrijski kulturni forum, Ambasada Izraela i Francuski institut. Sponzori jedanaestog Festivala nauke su: Erste banka, National Geographic i Grafix.