Valjevci podržali mališane obolele od raka!

Foto: Marija Jakić/Akcija počinje u Valjevu

Jedan od 22 grada u kojoj je organizovana humanitarna akcija „I ja se borim" bio je u grad Valjevo. Kratak pljusak nije mogao da zaustavi ljude koji su došli da podrže akciju i da se informišu o radu Nacionalnog Udruženja roditelja i dece obolelih od raka – Nurdor.

ijaseborim.png
FOTO: Nurdor

Za portal iSerbia govori Bojana Mirović, članica Nurdora i organizatorka događaja u Valjevu, gde Valjevo prvi put uzima učešće u akciji. Ona nam je rekla na koji način ova organizacija pruža pordšku mališanima: „To je finansijska podrška, ali i neka psihološka i socjalna. Oni nisu sami u borbi i treba da se zna da će uvek biti neko tu za njih“.

Na štandu je deljen papirni materijal gde smo svi mogli da se upoznamo sa samim problemom bolesti maligniteta i sa načinom lečenja. Pored štanda bili su postavljeni zeleni baloni, koje je kupovao svako ko je došao na akciju, koji su u 13.00 simbolično puštani kao znak podrške deci koja se sada bore sa ovom opakom bolešću.

Bijana nas je upoznala i sa budućim akcijama Nurdor-a: „Svake godine Nurdor organizuje različite akcije. Organizovani su letnji i zimski kampovi za rehabilitaciju za roditelje i decu. Imamo i dobru saradnju sa italijanskim hematološkim odeljenjem, pa se organizuje putovanje u Italiju, edukacija medicinskog osoblja i rehabilitacija dece u njihovim medicinskim centrima. Takođe nas očekuju i razičitie humanitarne akcije“.

nurdor_2.jpg

Foto: Marija Jakić/ Simbolično puštanje balona u 13h

Za kraj druženja, Biljana nas je podsetila na koji način svi mi možemo pomoći deci: „Možete da pomognete tako što ćete poslati poruku na broj 1150, cena je 100 dinara i sve ide u prilog otvaranja novog hematološkog odeljenja u Nišu, gde nam je potrebno još oko 75 hiljada evra. Nadamo se da će ova akcija u tome uspeti“.

_veb_novinarstvo.gif

Svako ko želi i može neka se priključi i pomogne ovoj deci u njihovoj borbi, jer sva deca su naša budnućnost! Ako želite da postanete volonter Nurdor-a možete se informisati ovde, ako želite da pomognete i donirate sve informacije nađite na sajtu Nurdor-a.

Marija je samo mali čovek sa velikim idejama.

Pročitajte i:

Smederevo: Svetlost je i muzika
Jedno putovanje kroz svet snova...
CEZASM: Sa promocije izdanja