Vršac: Humanošću se borimo protiv nasilja

FOTO: Femmesforfreedom

Naime, učenici svih vršačkih srednjih škola ujedinili su se kako bi društvu skrenuli pažnju na, nažalost, sada već gorući problem nasilja. Oni već neko vreme vredno rade na pripremi i organizaciji priredbe ,,Reci NE nasilju". Takođe, osim što će preneti važnu poruku, oni će pokušati i da podstaknu Vrščane, ali i sve ljude dobre volje, da se priključe humanitarnoj akciji, budući da će pomenuta priredba biti humanitarnog karaktera.

Ovom prilikom pozivamo vas da dođete u Vršac u četvrtak, 9. februara i odgledate priredbu ,,Reci NE nasilju" u Kongresnoj dvorani centra Millenium sa početkom u 19.00h. Ulaznicu možete platiti, po svom izboru, doniranjem 100 dinara, zatim donošenjem 20 čepova, dečijim stvarima ili igračkama. Sakupljen novac biće uplaćen udruženju Fizio, čepovi će se dostaviti udruženju Parakvad i akciji ,,Sakupi humani čep", a dečije stvari i igračke namenjene su Svratištu za decu u Beogradu.

3102e507c3049db2daf135e36367dea6_XL.jpg


U ime celog društva zahvaljujemo se učenicima ŠC ,,Nikola Tesla", koji će imati recital, muzičke škole ,,Josif Marinković" koji su zaduženi za muzički ugođaj publike, ,,Hemijsko-medicinske" škole koji će uz eksperiment izneti neke podatke o nasilju, zatim učenicima poljoprivredne škole ,,Vršac" koji će voditi program, kao i gimnazije ,,Borislav Petrov Braca" koji su pripremili dramski prikaz.

Kako mladi organizatori navode, cilj ove akcije je da se kroz podizanje svesti o nasilju sakupi pomoć za one kojima je to najpotrebnije.

Portal iSerbia, koji se već godinama zalaže za aktivizam mladih, kao i podizanje svesti društva o značajnim problemima oko kojih svi možemo da se angažujemo, podržava akciju ovih mladih ljudi i poziva vas da se priključite ili da prenesete ovaj model i u svojim lokalnim sredinama.Reci NE nasilju i budi human! Vidimo se u četvrtak u Vršcu!


Marija će vas u svom maniru sprovesti kroz razne teme o svakodnevnom životu i nama u njemu, a da vas pritom uopšte ne štedi ponekad surovo istinitim komentarima.