Završeni Nušićevi dani u Smederevu!

Foto: Adriadaily

Pretfestivalski program je zvanično počeo 1. i trajao je sve do 10. aprila kad je počeo i glavni, takmičarski deo festivala.

Nušićeve dane , 33. po redu, otvorio je 7. aprila zamenik gradonačelnice Bojan Teofilović.

„Jedan nemački poznati filozof je završavao svoja predavanja sintagmom Živite punim životom. Ja bih vam rekao i poželeo da ovih dana živite punim životom uz Nušićeve komade“, rekao je Teofilović na otvaranju.

output_6cz6ud.gif

Tokom festivalskog programa odigrano je šest predstava: „Palilulski roman“ u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta i u režiji Egona Savina, „Lice“ u izvođenju Ateljea 212 i režiji Jelene Bogavac, „Bizarno“ u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu i Šabačkog pozorišta, „Majstori, majstori“, čiju režiju potpisuje Milan Karadžić, a igraju glumci pozorišta „Boško Buha“, kao i „Laki komad“ u režiji Nenada Gvozdenovića i produkciji Kulturnog centra Čukarica i „Klaustrofobična komedija“ u režiji Darka Bajića i izvođenju Zvezdara teatra.

Predstava koja je ove godine dobila Nušićevu nagradu za najbolju predstavu u celini, na osnovu glasova publike, je predstava „Majstori, majstori“ u izvođenju pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda sa prosečnom ocenom 4,69/5.

Majstori_majstori.jpg
Foto: Vugla

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje u pretfestivalskom programu pripala je Goranu Milanoviću za ulogu u predstavi „Svet“ koju je režirao Dejan Cicmilović u koprodukciji Doma kulture Staro Selo i Doma kulture Kruševac. Istu nagradu je dobila i Maja Lukić za ulogu Karoline Nojber u istoimenoj predstavi Gradskog pozorišta „Abrašević“ iz Valjeva.

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu „Milosav Buca Mirković“ pripala je Igoru Đorđeviću za ulogu u predstavi „Bizarno“, a nagrade za glumačko ostvarenje večeri dobili su i: Hana Selimović, Aleksandra Janković, Igor Đorđević, Milica Mihajlović, Mina Lazarević i Ljubomir Bandović.

Poslednji dan festivala bio je u znaku dobitnice Nušićeve nagrade za životno delo glumcu – komičaru Mire Banjac. Nakon uručenja nagrade, publika je imala priliku da vidi film koji prikazuje kompilaciju glumačkih ostvarenja dobitnice.

m_banjac.jpg
Foto: Blic

Uručena je i Nušićeva nagrada za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama u zemlji i inostranstvu mladoj rediteljki Milici Kralj.

Festival je ove godine pratila i velika posećenost, kao i velika zainteresovanost mladih.

Jovana je vesela devojka čiji je jedini cilj da vas nasmeje i zabavi!

Pročitajte i:

Enrike Iglesijas u maju u Beogradu!
2000 srednjoškolaca radiće u Srbiji!
Vrdnik: Promocija knjige „Šorom, sredom“